Uitvaartzangeres - akoestisch duo, zangeres en gitarist - livemuziek bij uitvaart - achtergrondmuziek bij koffietafel of receptie

Home | Repertoire | Contact & Links


(Oud) Nieuws:

24 augustus 2016 - Na jarenlang twee websites heeft Cotton Rose nu eindelijk haar eigen facebookpagina waar je voortaan de nieuwsberichten kunt vinden! Hieronder nog steeds het 'oud nieuws': 

6 juni 2016 -
Een stralende zomerse dag gisteren, op de Open Dag van Natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen. Beetje té warm zelfs voor mijn gitaar om buiten te gaan spelen ;-) Maar in het half-open houten gebouw De Eik was het goed toeven.  

2 mei 2016 -
Op zondag 5 juni speel ik weer tijdens de Open Dag van de Natuurbegraafplaats op Landgoed De Hoevens in Alphen (NBr), gelegen in een prachtig natuurgebied waar je ook heerlijk kunt wandelen (zie 'Contact en Links'). Het is open tussen 10:00 en 16:00 uur.

24 maart 2016 -
Gisteravond heb ik de muziek mogen verzorgen tijdens een herdenkingsdienst in een schitterende kapel hier in Brabant. Een mooi initiatief van de dames van Eclips uitvaartverzorging: een stukje nazorg voor de nabestaanden, met een persoonlijk woordje en kaars voor iedere overledene van het afgelopen jaar.


18 januari 2016 -
Ondanks dat u misschien op deze site terecht bent gekomen vanwege een overlijden, wil ik u toch een Gelukkig Nieuwjaar wensen. Want het leven gaat door. Gelukkig maar.
In mijn eigen familie eindigde 2015 met het overlijden van mijn vader, en ik heb een lied gezongen tijdens zijn crematie begin januari. Dat is toch even anders dan de uitvaart van een onbekende, maar het was heel mooi om te doen. Het was een uitvaart 'met een lach en een traan': met foto's, muziek en persoonlijke verhalen. Het is zó fijn dat er tegenwoordig ruimte is om zo'n ceremonie zélf te kunnen invullen. 

1 september 2015 -
Op zondag 13 september speel ik weer tijdens de Open Dag van de Natuurbegraafplaats in Alphen (NBr), gelegen op Landgoed De Hoevens.

***


Zangeres bij begrafenis of crematie


Waar woorden tekort schieten kan muziek precies uitdrukken wat je bedoelt. Want muziek is de taal van het hart, het kan je tot in je diepste vezels raken. Muziek kan een enorme steun zijn tijdens een rouwproces en mooie herinneringen oproepen. En een overgangsritueel zoals een uitvaart kun je je haast niet voorstellen zónder muziek.

Een live gezongen lied raakt je - door de persoonlijkheid en kwetsbaarheid van dat moment - op een manier waarop een CD dat niet kan. Het is prachtig als familieleden dit zelf kunnen, maar er kunnen allerlei redenen zijn waarom jullie dit liever uit handen geven aan een uitvaartmuzikant. 
Wat mijzelf als muzikant aanspreekt in het spelen op een uitvaart, is de puurheid van de emoties van deze gebeurtenis. En dat ik hierin echt iets kan betekenen voor anderen op een manier die dicht bij mijzelf staat.

Over Cotton Rose

Mijn naam is Liseth Horsten, zangeres en gitariste, singer-songwriter en muziekdocent. Onder de naam Cotton Rose heb ik inmiddels 10 jaar ervaring in het muzikaal begeleiden van huwelijksceremonies en recepties. In de loop van de jaren werd ik steeds vaker gevraagd voor uitvaarten en besloot ik naast de 'gewone' Cotton Rose website déze website over uitvaartmuziek erbij te maken.

Ik zing 'unplugged' versies van bekende en minder bekende liedjes (zie repertoire) met een karaktervolle en getrainde zangstem, begeleid op akoestische gitaar en soms op ukulele. Puur en uit het hart, alsof ik het lied zelf geschreven zou hebben. Ik probeer met muziek een troostrijke sfeer te creëren waar je je aan kunt laven. En tussen de liedjes door ben ik zo onopvallend mogelijk aanwezig.
Eventueel kan ik een tweede muzikante meenemen voor een tweede stem, lichte percussie en sfeervolle instrumentale muziek op blokfluit.

Scroll verder naar beneden! >>>

 

"We hebben enorm veel reacties gekregen op de mooie, warme en persoonlijke sfeer die jij wist te creëren met je stem en de muziek. Het laat ons met warme gevoelens terugkijken op een verdrietig iets."
(M)


Werkwijze


U kunt mij tussen 10:00 en 22:00 uur bellen op nummer 06 1071 4328.
Krijgt u geen gehoor? Stuur mij dan een e-mail en ik neem z.s.m. contact met u op: cottonrose@lisethhorsten.nl

Een uitvaart is altijd kort dag en u moet van alles regelen, een persoonlijke kennismaking schiet er meestal bij in maar mocht u mij toch graag vooraf ontmoeten, dan is Skype is een geweldige oplossing! Vanuit uw eigen huiskamer kunt u mij via de webcam spreken én live horen spelen voordat u definitief boekt.
(u kunt Skype hier gratis downloaden).

Gaat u met mij in zee? Dan overleggen we telefonisch en per e-mail welke liedjes u wilt horen op welk moment in de ceremonie. En alle andere praktische zaken in het draaiboek worden besproken.
Bekijk hier mijn repertoirelijst.
Scroll verder naar beneden voor Overige Informatie >

Overige informatie


In een klein gezelschap, of een kleine kapel, is versterking tijdens een ceremonie niet nodig. In een grote zaal of kerk maak ik het liefst gebruik van de aanwezige microfoon (1 microfoon op standaard is voldoende en de akoestiek van de zaal doet de rest: zie foto hierboven).

Naast muziek tijdens de ceremonie in uitvaartcentrum of kerk, kan ik ook achtergrondmuziek verzorgen tijdens de koffietafel of borrel. Solo, of in duo bezetting met tweede zangeres-percussioniste. Hiervoor neem ik een bescheiden en nette geluidsset mee. Indien nodig neem ik zelf contact op met de locatie over praktische details (parkeren, stroomvoorziening, etc) zodat u daar geen omkijken naar heeft. 

Veel sterfgevallen komen níet helemaal onverwacht. Of misschien bent u op dit moment aan het nadenken over de invulling van uw eígen uitvaart. Wilt u vooraf meer informatie of wilt u met mij kennismaken (persoonlijk bezoek of via Skype), neem ook dán gerust contact op om een afspraak te maken.

Liseth Horsten
Cotton Rose

"En als ik dood ben, treur maar niet
Ik ben niet écht weg moet je weten
Het is de heimwee die ik achterliet
Dood ben ik pas als jij me bent vergeten"


(uit 'Testament' van Bram Vermeulen)

© 2018 Cotton Rose (L. Horsten)


Cotton Rose Uitvaartmuziek is een initiatief van zangeres-gitariste Liseth Horsten te Tilburg. Boekingen door Brabant (Tilburg, Breda, Eindhoven, e.o.), Midden-Nederland, provincie Utrecht, Gelderland, Zuid-Holland, Zeeland, Vlaanderen. 
Solo zangeres of zangduo, zang en akoestische gitaar. Repertoire: pop, country en folk, easy-listening en evergreens, kerkmuziek en gospel. Sfeervolle livemuziek tijdens begrafenis, crematie of condoleance, in kerk of uitvaartcentrum of andere uitvaartlocatie.