Uitvaartzangeres; live muziek van akoestisch duo of solo zangeres - gitarist, voor uitvaart, crematie, lichtjesavond, ...

Home | Repertoire | Contact & Links

zangeres gitarist live uitvaartmuziekWaar woorden tekort schieten, kan muziek precies uitdrukken wat je bedoelt.

Een uitvaart zonder muziek kun je je haast niet voorstellen. Muziek is de taal van het hart, het kan dierbare herinneringen oproepen en een enorme steun zijn tijdens een rouwproces. Mooie voorbeelden van de kracht van muziek!

Live muziek biedt een toegevoegde waarde bij een ceremonie. Met alleen een stem en gitaar worden liedjes heel persoonlijk en direct. Bovendien klinkt er k muziek als er geen elektriciteit is, zoals op een buitenlocatie.


"We hebben enorm veel reacties gekregen op de mooie, warme en persoonlijke sfeer die jij wist te creren met je stem en de muziek. Het laat ons met warme gevoelens terugkijken op een verdrietig iets." (M)


Tekst gaat door onder de video >>>

Over Cotton Rose

Een getrainde, heldere en warme zangstem met karakter. Begeleidt op akoestische gitaar en hier en daar een melancholieke ukulele. Puur, naturel, authentiek. Dat is in het kort Cotton Rose, de naam die ik gebruik als uitvaartmuzikant. Ik speel solo, en soms als duo met een tweede zangeres.

Ik ben Liseth Horsten; zangeres, gitarist, singer-songwriter en muziekdocent. Zo'n 15 jaar geleden rolde ik de huwelijks- en receptiemuziek in. Na verloop van tijd kwamen daar steeds vaker uitvaarten bij. Met de huwelijken ben ik inmiddels gestopt. Ik verzorg akoestische live muziek op uitvaarten en aanverwante gelegenheden zoals een herdenking, lichtjesavond, lezing of open dag bij een uitvaartcentrum of natuurbegraafplaats.

Wat mij aanspreekt in het spelen op een uitvaart, is de puurheid van de emoties van deze gebeurtenis. En dat ik iets voor anderen kan betekenen op een manier die dicht bij mijzelf staat. Ik probeer met muziek een troostrijke sfeer te creren waar je je aan kunt laven. En tussen de liedjes door ben ik zo onopvallend mogelijk aanwezig.

Tekst gaat door onder de video >>>


Wilt u ook graag zlf een lied zingen?

Dan kan ik u eventueel op gitaar of ukulele begeleiden.
Overleg het gerust.

Duo bezetting

Ik kan op verzoek een tweede muzikante meenemen voor een tweede zangstem, lichte percussie en sfeervolle instrumentale muziek op altblokfluit (klassiek of populair). Dat laatste is, behalve in een kerk of kapel, ook bijzonder mooi bij een ceremonie buiten.

Werkwijze


U kunt mij elke dag tussen 10:00 en 22:00 uur bellen (en altijd mailen); kijk voor meer informatie op de contactpagina.

Een uitvaart is altijd kort dag en u moet van alles regelen. Een persoonlijke kennismaking schiet er vaak bij in, maar wilt u mij toch graag vooraf ontmoeten en live horen spelen, dan kan dat online met bijv. Skype.

Gaat u met mij in zee? Dan overleggen we telefonisch en per e-mail alle praktische afspraken omtrent het draaiboek, liedjeskeuze, etc.
Bekijk hier mijn repertoirelijst.

Tekst gaat door onder de foto >>>natuurbegraafplaats Esbeek Brabant
Tijdens de Midzomer Herdenkingsceremonie (juni 2020), op
Natuurbegraafplaats De Utrecht, te Esbeek/Lage Mierde (foto: Diana Kors). De schapen helpen een paar weken in het jaar mee met het onderhoud van de begroeiing van het terrein, o.a. door de pijpenstrootjes weg te eten.Overige informatie


In een klein gezelschap, of een kleine kapel, is versterking niet pers nodig. In een grote zaal of kerk maak ik graag gebruik van de aanwezige microfoon: n microfoon op standaard is voldoende en de akoestiek van de zaal doet de rest.

Naast muziek tijdens de uitvaart, kan ik ook achtergrondmuziek verzorgen tijdens de koffietafel of borrel. En ook, zoals hierboven al geschreven, muzikaal omlijsten van lezingen, presentaties, lichtjesavonden, etc. Solo of in duo bezetting. Unplugged of licht versterkt.

Vaak komt een overlijden niet helemaal onverwacht. Of misschien bent u aan het nadenken over de invulling van uw egen uitvaart. Wilt u nu alvast meer informatie, neem ook dn gerust contact op.

Liseth Horsten
Cotton Rose

uitvaartmuzikant zang en gitaar
Kerkelijke ceremonie (foto: onbekend). En microfoon op standaard is voldoende om de zang en de gitaar op te vangen.


"En als ik dood ben, treur maar niet
Ik ben niet cht weg moet je weten
Het is de heimwee die ik achterliet
Dood ben ik pas als jij me bent vergeten"


(uit 'Testament' van Bram Vermeulen)

2021 Cotton Rose (L. Horsten)


Cotton Rose Uitvaartmuziek is een initiatief van zangeres-gitariste Liseth Horsten te Tilburg, Noord-Brabant.
Solo zangeres of akoestisch duo. Repertoire: pop, country en folk, easy-listening en evergreens, kerkmuziek en gospel. Sfeervolle akoestische  live muziek tijdens begrafenis, crematie of condoleance, in kerk of uitvaartcentrum, natuurbegraafplaats  of andere uitvaartlocatie.

Ook live muziek tijdens lichtjesavond, herdenkingsbijeenkomst, open dag van uitvaartcentrum of crematorium, een lezing over rouw / rouwverwerking / ritueelbegeleiding etc. Of bijv. tijdens een boekpresentatie.

Foto linksboven: door 2Rings fotografie