Uitvaartzangeres, akoestisch duo, zangeres en gitarist, achtergrondmuziek

Home | Repertoire | Contact & Links

uitvaartzangeres
(Oud) Nieuws:

24 augustus 2016 - Na jarenlang twee websites heeft Cotton Rose nu eindelijk haar eigen facebookpagina waar je voortaan de nieuwsberichten kunt vinden! Hieronder nog steeds het 'oud nieuws': 

6 juni 2016 -
Een stralende zomerse dag gisteren, op de Open Dag van Natuurbegraafplaats De Hoevens in Alphen. Beetje té warm zelfs voor mijn gitaar om buiten te gaan spelen ;-) Maar in het half-open houten gebouw De Eik was het goed toeven.  

2 mei 2016 -
Op zondag 5 juni speel ik weer tijdens de Open Dag van de Natuurbegraafplaats op Landgoed De Hoevens in Alphen (NBr), gelegen in een prachtig natuurgebied waar je ook heerlijk kunt wandelen (zie 'Contact en Links'). Het is open tussen 10:00 en 16:00 uur.

24 maart 2016 -
Gisteravond heb ik de muziek mogen verzorgen tijdens een herdenkingsdienst in een schitterende kapel hier in Brabant. Een mooi initiatief van de dames van Eclips uitvaartverzorging: een stukje nazorg voor de nabestaanden, met een persoonlijk woordje en kaars voor iedere overledene van het afgelopen jaar.


18 januari 2016 -
Ondanks dat u misschien op deze site terecht bent gekomen vanwege een overlijden, wil ik u toch een Gelukkig Nieuwjaar wensen. Want het leven gaat door. Gelukkig maar.
In mijn eigen familie eindigde 2015 met het overlijden van mijn vader, en ik heb een lied gezongen tijdens zijn crematie begin januari. Dat is toch even anders dan de uitvaart van een onbekende, maar het was heel mooi om te doen. Het was een uitvaart 'met een lach en een traan': met foto's, muziek en persoonlijke verhalen. Het is zó fijn dat er tegenwoordig ruimte is om zo'n ceremonie zélf te kunnen invullen. 

1 september 2015 -
Op zondag 13 september speel ik weer tijdens de Open Dag van de Natuurbegraafplaats in Alphen (NBr), gelegen op Landgoed De Hoevens.

***


Waar woorden tekort schieten, kan muziek precies uitdrukken wat je bedoelt.

Een uitvaart zonder muziek kun je je haast niet voorstellen. Muziek is de taal van het hart, het kan dierbare herinneringen oproepen en een enorme steun zijn tijdens een rouwproces.

Live muziek biedt een toegevoegde waarde: het vibreert door de zaal of kerk op een directere manier dan een CD. Het is heel persoonlijk en komt daardoor meer binnen. Het is prachtig als familieleden dit zelf kunnen doen, maar u kunt ook kiezen voor een ervaren uitvaartmuzikant.

"We hebben enorm veel reacties gekregen op de mooie, warme en persoonlijke sfeer die jij wist te creëren met je stem en de muziek. Het laat ons met warme gevoelens terugkijken op een verdrietig iets." (M)


Over Cotton Rose

Een getrainde, heldere en warme zangstem. Begeleidt op akoestische gitaar en hier en daar een smaakvolle en melancholieke ukulele. Puur en naturel. Dat is in het kort Cotton Rose.

Mijn naam is Liseth Horsten; zangeres, gitariste, singer-songwriter en muziekdocent. Als Cotton Rose heb ik ruim 10 jaar ervaring in het muzikaal begeleiden van huwelijksceremonies en recepties. In de loop van de jaren zijn daar de uitvaarten bij gekomen.
Wat mij enorm aanspreekt in het spelen op een uitvaart, is de puurheid van de emoties van deze gebeurtenis. En dat ik hierin iets voor anderen kan betekenen op een manier die dicht bij mijzelf staat. Ik probeer met muziek een troostrijke sfeer te creëren waar je je aan kunt laven. En tussen de liedjes door ben ik zo onopvallend mogelijk aanwezig.

Wilt u ook graag zélf een lied zingen maar heeft u geen muzikale begeleiding? Dan kan ik u op gitaar begeleiden, overleg het gerust. 

Duo bezetting

Eventueel kan ik een tweede muzikante meenemen voor een tweede stem, lichte percussie en sfeervolle instrumentale muziek op altblokfluit (klassiek of populair). Dat laatste is, behalve in een kerk of kapel, ook bijzonder mooi bij een ceremonie buiten of bijvoorbeeld tijdens het lopen naar de laatste rustplaats op de begraafplaats.

Scroll naar beneden voor 
Werkwijze en Overige informatie! >>>

Werkwijze


U kunt mij tussen 9:00 en 23:00 uur bellen op nummer 06 1071 4328. Geen gehoor? Stuur a.u.b. een email en ik neem z.s.m. contact met u op: cottonrose@lisethhorsten.nl

Een uitvaart is altijd kort dag en u moet van alles regelen. Een persoonlijke kennismaking schiet er meestal bij in, maar mocht u mij tóch graag vooraf ontmoeten dan is Skype is een geweldige oplossing! Vanuit uw eigen huiskamer kunt we elkaar via de webcam spreken én kunt u mij live horen spelen voordat u definitief boekt.
U kunt Skype hier gratis downloaden.

Gaat u met mij in zee? Dan overleggen we telefonisch en per e-mail alle praktische afspraken omrent het draaiboek, zoals welke liedjes u wilt horen op welk moment in de ceremonie. 
Bekijk hier mijn repertoirelijst.

Scroll naar beneden voor 
Overige Informatie >>>


Overige informatie


In een klein gezelschap, of een kleine kapel, is versterking niet nodig. In een grote zaal of kerk maak ik graag gebruik van de aanwezige microfoon: één microfoon op standaard is voldoende en de akoestiek van de zaal doet de rest (zie foto hierboven).

Naast muziek tijdens de ceremonie in uitvaartcentrum of kerk, kan ik ook achtergrondmuziek verzorgen tijdens de koffietafel of borrel. Solo, of in duo bezetting. Hiervoor beschik ik over een eigen kleine geluidsset.

Soms komt een sterfgeval niet helemaal onverwacht. Of misschien bent u op dit moment aan het nadenken over de invulling van uw eígen uitvaart. Wilt u nu alvast meer informatie, of wilt u gewoon eens met mij kennismaken (persoonlijk bezoek of via Skype), neem ook dán gerust contact op.

Liseth Horsten
Cotton Rose
"En als ik dood ben, treur maar niet
Ik ben niet écht weg moet je weten
Het is de heimwee die ik achterliet
Dood ben ik pas als jij me bent vergeten"


(uit 'Testament' van Bram Vermeulen)

© 2019 Cotton Rose (L. Horsten)


Cotton Rose Uitvaartmuziek is een initiatief van zangeres-gitariste Liseth Horsten te Tilburg, Noord-Brabant.
Solo zangeres of duo. Repertoire: pop, country en folk, easy-listening en evergreens, kerkmuziek en gospel. Sfeervolle livemuziek tijdens begrafenis, crematie of condoleance, in kerk of uitvaartcentrum of andere uitvaartlocatie.

Foto linksboven: door 2Rings fotografie